SB-Soft leírása

Partner kezelés

Minden kiválasztható partnert a partnertörzsbe kell szerepeltetni. Az első partner lesz a SB-Soft Ügyviteli rendszer felhasználója.

Az SB-Soft nem tesz különbséget a szállító és a vevőpartner között, azaz mindkettőt egy helyen kell felvenni. 
Egy jelölőnégyzet bepipálásával dönthetjük el, hogy a felvitt partner vevő vagy szállító esetleg mindkettő.

Minden partnerhez felvihető külön személy is, amit a bizonylatokon ki is lehet választani mint ügyintéző. Ez a személy lesz a bizonylaton az aláíró is.  A kommunikációknál olyan paraméterek adhatóak meg melyet előzőleg a kódszótárakban definiáltunk. Így korlátlan kommunikációs formát és fajtát tudunk kezelni.

A nyomtatásnál minden partnerre külön beállíthatunk nyomtatási megkötéseket. (pl.: Engedmény látszódjon-e, vagy rendelési számokat feltüntesse.)

A csillagozott mezők kitöltése kötelező a többi opcionális. Nézzük sorban ezeket:

Ha a belföldi adóalany igen-re van állítva akkor az alatta lévő mezőbe megadható a partner adószáma. Ez esetben a mellette lévő gombbal a NAV rendszerében egy lekérdezést is futtathatunk, mely eredménye egy ablakban lesz látható. Innen könnyen kimásolhatóak az adatok is.

Ha nem belföldi adóalany, ebben az esetben megadható a közösségi adószám vagy az adóazonosító. 

A bankszámla megadásakor is egy ellenőrzés fut le és az alatta lévő bank mezőbe beíródik a talált bank neve és címe.

A belföldi, közösségen belüli illetve kívüli jelölővel a bizonylaton lévő Áfá-t szabályozzuk.

Alatta a szállító/vevő jelölőnégyzettel lehet eldönteni, hogy az adott partner szállító vevő vagy mindkettő. Így elég csak egyszer felrögzíteni.

A telephelyi cím megadása is ennyire egyszerű. Az IRSZ megadása a kódszótárban lévő adatokkal kiegészíti a címet így csak az utcát kell begépelni. A közterület szintén kódszótárból választható.

Ha a posta címet is kitöltjük, akkor a számla nyomtatása előtt nyomtat egy címkét is a postacímmel így a borítékolás egyszerűsödik.

Az eladási ártípus választása is a kódszótárból történik. 

A fizetési módokat vevőnként és szállítónként külön is meg lehet adni. Amennyiben nem készpénzt választunk meg kell adni a napok számát is.

A vihet szállítóra jelölőnégyzet meghatározza, hogy az adott partner csak számlára vásárolhat vagy szállítólevélen (Készletbizonylaton) is elviheti az árut.

A Normál és egyéni jelölőnégyzet akkor kap értelmet, ha a beállított hitelkeretet túllépi az ügyfél (ha állítottunk hitelkeretet.) Hitelkeret túllépés esetén nem engedi lezárni az adott bizonylatot. Viszont ha egyéni van megadva, akkor ezt felülbírálhatjuk. Ilyenkor egy bizonylat erejéig lezárható a készletbizonylat vagy számla. Lezárás után visszaíródik Normál-ra.

A gyűjtőszámlás jelölőnégyzettel azt lehet megadni, hogy elszámoláskor sima számlát vagy gyűjtőszámlát készítsen a program. Ez a már kiállított számlákat nem befolyásolja!


Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!