SB-Soft leírása

Cikkek,termékek

Minden bizonylatra (megrendelések, számlák, készletmozgási bizonylatok) kerülő cikknek, árunak, terméknek szerepelnie kell a cikkek/szolgáltatások törzsben.

Elérhetősége a Törzs menü Cikktörzs almenüjén keresztül lehetséges.

Nézzük a felső gombsort balról jobbra:

Az első gomb értelemszerűen egy új cikk felvitele. Ezután a termék módosítása illetve törlése. Terméket/cikket csak akkor lehet törölni, ha nem szerepel még semmilyen bizonylaton.

A számológép gombbal lehet a termékeket beárazni egy mozdulattal. Minden termék korlátlan árat tartalmazhat. Ezeket az ártípusokat a beállítás menü ártípusoknál lehet karbantartani. Itt lehet beállítani, hogy az adott ártípus a beszerzési árhoz képest milyen szorzószámmal számolódjon ki illetve, hogy engedmény adható-e belőle.

A beszerzési árakat a szerződéseknél tárgyaljuk. A számológéppel számolt árak az Árak fülre kerülnek. Ezekről bővebb információ az Árak menüpontnál található. A számológépnél a termékek ugyanazok lesznek melyeket a cikktörzsbe leszűrtünk. Az árazni kívánt termékeket a termékek előtti jelölővel kell kiválasztani. Az életben lép dátuma azt az időpontot adja meg mikortól él az új ár.

Mellette az importál gombot találjuk. A felugró ablakba lehet ODS formátumból importálni a cikktörzsbe termékeket.
Meg lehet adni mely oszlopba milyen adatok vannak. (cikkszám, megnevezés, leírás, mennyiségi egység) a kezdősor is megadható. A feltölt gombbal a táblázat beolvasásra kerül és az alsó mezőbe látható az eredmény. Az eredmény oszlopba látható a beolvasás eredménye. Amennyiben hiba keletkezett azt is itt láthatjuk. A hibás sorokat az x-el lehet kitörölni. A véglegesít gomb megnyomása után kerül a cikktörzsbe a táblázatban lévő adatok.

A csoportba foglal gombbal lehet a leszűrt cikkeket egyszerre csoportba foglalni. 

Mellette a címke nyomtatás található. Ezzel lehet címkéket nyomtatni a leszűrt termékekhez. A címkék lehetnek A4-es oldalon lévő címkék vagy címkenyomtatós címkék. Megadható, hogy egy oldalt mennyi címke található illetve, hogy mi kerüljön kinyomtatásra. Azaz melyik ártípus nettó vagy bruttó áron és a kerekítési érték is.
Alatta a leszűrt termékekből a termék előtti jelölővel kell kiválasztani azon termékeket melyekre a címkéket szeretnénk nyomtatni. 

Vonalkódot is lehet kérni a címkére. Ehhez a tulajdonság kódszótárba fel kell venni egy tulajdonságot. Ezt a tulajdonság ID-t a GLOBAL paraméterek vonalkód részénél meg kell adni. Ezután ha a termékhez a tulajdonság fülön rögzítünk vonalkód tulajdonság értéket akkor a címkére rákerül a vonalkód.

Mellette található a szűkíthető keresés. Az első legördülő menübe azt választhatjuk ki, hogy mit keressen. Mellette, hogy milyen módon (tartalmazza, nem tartalmazza, kezdődik, végződik, stb) mellette megadható a keresési kifejezés.

A nagyítóval indul a keresés. A nagyító mellett lévő +nagyítóval az előző kereséshez fűzhetünk újabb keresést.

példa: Csak a fehér dugaljakat keressük. Első keresésnél beírjuk, hogy a megnevezés tartalmazza a dugalj szót. Megnyomjuk a nagyító ikont, így leszűrtük a dugaljakat. Majd beírjuk, hogy a megnevezés tartalmazza fehér. Ilyenkor a "+"-os nagyítót megnyomva az előző szűrést tovább szűrjük és megkapjuk azon termékeket melyek megnevezésébe benne van a dugalj és a fehér szó is.


Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!