SB-Soft leírása

Készletezés

Minden cikk/termékmozgásról készletbizonylat készül, ha a termék a készlete lehet besorolást kapta. Amennyiben számlát rögzítünk, a rögzítéskor a háttérben készletbizonylat is készül. Minden készletbizonylatnak van egy mozgáskódja, mellyel a készletbizonylatok jól elkülöníthetőek egymástól. Ezen mozgásnemek a kódszótárban karbantarthatók. A mozgásnemek 101-199-ig a be 201-299-ig , a ki mozgáshoz vannak rendelve. A 100-as mozgáskód a nyitó készlet feltöltéséhez van rendelve. Az aktuális készlet minden esetben kiszámításra kerül, ez a mozgású figyelem bevételével. Csak azon készletbizonylatok számlázhatóak, melyeknél a mozgásnemeknél a pénzkezelési jelölőnégyzet bejelölt állapotban van. Ilyen mozgásnemek például az értékesítés, beszerzés, bizományba adás és vétel.

Nézzük a felső gombsort balról jobbra:
A + gombbal új készletbizonylatot hozhatunk létre. A mellette lévő gombbal módosíthatjuk a készletbizonylatot, amennyiben a rajta lévő termékekből még nem történt számlázás, illetve jogosultságunk van rá. A következő gomb a készletbizonylat ismétlésére való. A felugró ablakba meg kell adni a partnernevet és a mozgásnemet. A készletbizonylat összes tétele az új készletbizonylatra másolódik. Az X-szel tételes stornó kérhető a készletbizonylatra. Ilyenkor a kiválasztott tételekből egy új stornó készletbizonylat készül.
A számológép gombbal a készletbizonylati tételek árait lehet a cikkek árfülére másolni. Ily módon egy kattintással tudjuk átárazni a terméket.
Az export gombbal a készletbizonylatokat vagy a készletbizonylati tételeket tudjuk kiexportálni. Az exportálás figyelembe veszi a szűrési feltételeket is.
A ceruza ikonnal a készletbizonylati hivatkozást lehet szerkeszteni, míg a mellette lévő csere ikonnal a készletbizonylat mozgásneme változtatható meg. Ezen mozgásnemek megváltoztatása csak azonos irányba lehetséges.
A nyomtató ikon előtt a nyomtatandó példányt tudjuk kiválasztani. Ha a példányszámot nullára állítjuk, nyomtatás helyett az e-mail küldési ablak jelenik meg.
A nyomtatás melletti gomb a fuvarlevél nyomtatására való. A GLS gomb GLS matricák nyomtatására alkalmas, mely bekéri a dobozok számát. Ha a bizonylat utánvételes, az automatikusan beállításra kerül a GLS címkén is. A GLS azonosítókat a GLOBAL paramétereknél tudjuk beállítani.
Az könyv ikon az iktató könyvbe menti a kijelölt készletbizonylatot.

Mellette található a szűkíthető keresés. Az első legördülő menübe azt választhatjuk ki, hogy mit keressen. Mellette, hogy milyen módon (tartalmazza, nem tartalmazza, kezdődik, végződik, stb) mellette megadható a keresési kifejezés.

A nagyítóval indul a keresés. A nagyító mellett lévő +nagyítóval az előző kereséshez fűzhetünk újabb keresést.
Alapértelmezetten csak azon bizonylatok látszanak, melyekkel még valami teendő van, például számlázandó.
A + nagyító melletti menübe lehet ezt a szűrést felülbírálni. Ki lehet választani a csak aktív bizonylatokat (alapértelmezés), az archív bizonylatokat, illetve az összes bizonylatot. 
A kapcsolódó adatok fülön látszanak a készletbizonylati tételek. Ezen fülön található egy másik árazó gomb is, mely az itt kiválasztott konkrét terméket árazza be. Itt ugyanazokat az értékeket kell megadni, mint a cikktörzs árak fülénél és csak egy adott a kiválasztott termékre érvényes.
A CE gombbal a korábban tárgyalt objektumoknál lévő műbizonylatok kérhetőek le.
A statisztika fül a kiválasztott cikk/termék statisztikáját jeleníti meg.
Az objektum fülnél az adat készletbizonylathoz tölthetünk fel különféle objektumokat.

Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!