SB-Soft leírása

Rendelés felvitele

A rendelés/ajánlatfelvitelekkor arra törekedtünk, hogy minél gyorsabb legyen a munka. Így egyes elemek alapértelmezetten kitöltésre kerülnek. A GLOBAL paramétereknél beállítható egy státusz mellyel azt állíthatjuk be, hogy vevői rendelés, vevői ajánlat, szállítói rendelés vagy vevői rendelés legyen az alapértelmezett forma.

A státusz a fejléc rögzítése előtt szabadon beállítható. Itt a legördülő menüből lehet kiválasztani. A Kimenő és bejövő rendelések/ajánlatok egy helyen kerülnek felvitelre/tárolásra. A státusz dönti el, hogy ezen bizonylatok ki vagy bejövő illetve rendelés vagy ajánlati bizonylatok. A fejléc rögzítése után viszont már nem változtatható meg.

A deviza kiválasztásakor, ha az nem HUF akkor a deviza értéke bekérésre kerül. A deviza alapértelmezett értékét a kódszótár a deviza értékből veszi. Itt lehetősé van az MNB-ből egy klikkel lekérni az aktuális deviza értékeket. A devizafajtákat a kódszótár pénznemek menüpontjába tudjuk karbantartani.

A bizonylat száma megadása nem kötelező.  A bizonylatszám rögzítésekor automatikusan kiosztásra kerül. Ezen számokat a beállítások sorszámoknál tudjuk karbantartani. 

A fizetési mód kiválasztása automatikusan történik a partner megadásával. Természetesen ezt bizonylatonként felülbírálhatjuk. A partner kiválasztása úgy történik, hogy a partner nevének első pár karakterét beírva a nagyító ikonra kattintunk vagy entert ütünk. Ilyenkor egy partnerválasztó-ablak jelenik meg, melyben a partner alapvető adatai jelennek meg. Itt a partnerre klikkelve választhatjuk ki a partnert. A partnerhez rendelt ügyintézők ezután egy legördülő menüből választható ki. Ki mozgás esetén alapértelmezetten az ügyfél és az átvevő megegyezik. Be mozgás esetén az átvevő minden esetben az egyes partnert veszi fel.
A megjegyzés fülnél a bizonylathoz megjegyzéseket fűzhetünk. Ezen megjegyzések a nyomtatáson a termékek alatt feltüntetésre kerülnek. A megjegyzéseket betölthetjük sablonból is, mely sablonokat a kódszótár megjegyzés menüjében tudjuk karbantartani. 
A szállítási fülön a bizonylat szállítási módját tudjuk beállítani. Ha a szállítási mód nem "érte jön" akkor a partnerhez rendelt egyéb szállítási címeket is ki tudjuk  választani.
Tételek megadásánál alapértelmezetten cikkszámot vagy vonalkódot vár. Ha nem tudjuk a pontos cikkszámot vagy nincs vonalkód-olvasónk akkor a nagyító ikonra kattintva cikk kereső ablak jelenik meg. 

A cikkcsoport legördülő menübe a cikkcsoportot tudjuk kiválasztani. Alapértelmezetten az összes cikkcsoportba tudunk keresni. A cikkszám és cikknév mezők értékeit egyszerre keresi a program, azaz ha például a cikkszámhoz beírjuk, hogy "vez" és a cikknévhez beírjuk, hogy "3", akkor azon termékeket keresi, melynek a cikkszáma a "vez"-zel kezdődik a cikk neve pedig tartalmazza a "3"-mat. A cikkek táblázatban a talált eredmények kerülnek megjelenítésre, melyből az első automatikusan kiválasztódik. A cikkeket kattintással lehet kiválasztani és a cikktörzsben található árak fülön lévő partner beállított árát ajánlja fel. A kedvezmények szintén a partner által beállított kedvezmények lesznek, így elég csak a mennyiséget megadni, a többi adat automatikusan generálódik. A mennyiség megadása után entert leütve vagy a plusz gombot megnyomva a kiválasztott termék a bizonylatra kerül fel. Ebben az ablakban a kiválasztott termékek egyéb jellemzőit is megtalálhatjuk, ezek a következőek: cikktörzs tulajdonság-fülön lévő tulajdonságok, aktuális készletek raktáranként, illetve az eladható mennyiségek, a beszerzési árak.
A statisztika gombbal a cikkstatisztikát kapjuk meg. A statisztika gomb mellett lévő statisztika a partnerre vetített cikkstatisztikát jeleníti meg. Mellette a cikk képet jeleníthetjük meg. Az egységár mellett a partner utolsó értékesítési ára is megjelenik. 

A rendelés/ajánlat tételei a második sorban lévő X-szel törölhető. Amennyiben egy bizonylat módosításra került, az utolsó tétel törlése esetén figyelmeztetést kapunk, azaz bizonylat nem maradhat tétel nélkül. A törlés gomb mellett a módosítás gombbal egy már felvitt tétel adatai módosíthatóak.
A számológép gombbal a bizonylati tételeket az ártörzsben lévő árak szerint árazhatjuk át.
A kedvezmény gombbal a tételek kedvezményeit tudjuk módosítani. A kedvezményt növelhetjük a beállított értékkel, cserélhetjük vagy csak az adott cikkcsoportra érvényesíthetjük.
Az import gombbal ODF állományból termékeket importálhatunk a bizonylatra.
A felső státusz sorban a nyomtatás előtt megadhatjuk a lezáráskor kinyomtatandó bizonylatok oldalszámát. Mellette a bizonylati nettó- és bruttó értékek látszanak. A fenti X-szel a már elkezdett bizonylat vethető el, módosítás setében az eredeti bizonylat megmarad.

A mellette lévő gombbal ha szállítói rendelések került kiválasztásra az adott partnerre lehet lekérni, hogy mit kell rendelni. Ezen tételek azok a tételek melyeknél a cikktörzsbe lett rögzítve minimum-maximum mennyiség, és a szerződéses partner megegyezik a kiválasztott partnerrel. Figyelembe veszi a rendeléseket és a maximum mennyiségi beállítást.

Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!