SB-Soft leírása

Beszerzés

Beszerzési bizonylatoknál a szállítólevélen történt beszerzést a készlet modulnál tárgyaljuk ki.
Itt a bejövő számla nyilvántartását tárgyaljuk.

Mivel törekedtünk arra, hogy egyszerűnek tűnjön a program használata így majdnem mindenhol ugyanazt a felépítést használjuk. Azaz a Hozzáadás törlés gomb mindig ugyanott van, a partnereket ugyanúgy kell kiválasztani és a szűrések is ugyanúgy működnek. Így ezeket a gombokat és lehetőségeket ugyanúgy mellőzzük, azok leírása ugyanúgy megegyezik a készlet modulnál leírtakkal. 

Nézzük itt milyen plusz funkciók, eltérések vannak:

NAV ellenőrző gomb: Ezt megnyomva a NAV-tól lekéri a számla adatokat. A szállítói számla számot a hivatkozásba kell feltüntetni. Innen keresi az ellenőrző modul a számlaszámot és a partnertörzsből pedig a partner adószámát. Így csak a kijelölt számla adatait jeleníti meg amit összevethetünk a rögzített adatokkal.

A kapcsolódó adatoknál két új fül van. Az első a fizetés a második az előleg. Az első fülön lehet megnézni (ha volt) fizetés, hogy az mely bank vagy pénztárba történt. A második fülön azt láthatjuk, hogy mely előleg lett elszámolva a bizonylatban.


Új bizonylat felvitele:

Itt a megszokottakon kívül a fejlécbe egy új beviteli mező került. Ide kell rögzíteni a számla bruttó végösszegét. A rögzített bruttó végösszeg és a beírt között a kerekítések különbsége miatt lehet eltérés. Ezt az eltérési értéket a GLOBAL menübe tudjuk beállítani. Ha az eltérés nagyobb mint amit itt beállítottunk nem tudjuk rögzíteni a bizonylatot. 

A rendelésből hozzáad gomb mellett a másik gomb a készletbizonylatból hozzáad. Itt is a megszokott ablak jelenik meg melybe a még nem számlázott választott partner bizonylati tételei látszódnak. Innen lehet kijelöléssel felvenni a tételeket a számlára. A tételsoroknál megjelenik a készletbizonylati számlaszám is. Ha a készletbizonylat rendelésből készült akkor a rendelésszám is megjelenik, így az egész láncolat nyomon követhető.

Természetesen itt is megengedett, hogy nem az egész tételt rögzítjük fel. Sőt át tudjuk írni a mennyiséget és az árát is.

Amennyiben a mennyiség kevesebb mint ami a készletbizonylaton szerepel akkor a készletbizonylati és a számlázott eltérésből új tételsort kerül rögzítésre a készletbizonylaton. Ha több mennyiséget rögzítünk akkor is létrehoz egy új készletbizonylatot a háttérben.


Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!