SB-Soft leírása

Bank, pénztár

A bank illetve pénztár felvétele nem sokban tér el egymástól, így mindkettőt egyszerre tárgyaljuk kiemelve a különbségeket. Először a saját bankunkat kell kiválasztani. A bankunk karbantartására a kódszótár/bank menü alkalmas. 

A deviza kiválasztásakor, ha az nem HUF akkor a deviza értéke bekérésre kerül. A deviza alapértelmezett értékét a kódszótár a deviza értékből veszi. Itt lehetősé van az MNB-ből egy klikkel lekérni az aktuális deviza értékeket. A devizafajtákat a kódszótár pénznemek menüpontjába tudjuk karbantartani.

Pénztárnál a mód legördülő menüből választhatjuk ki, hogy az adott pénztáron terhelést vagy jóváírást rögzítünk. E szerint változik a bizonylat típusa is, ellenben a banki bizonylatoknál csak a típust kell megadni. A típussal választhatjuk ki az adott tétel típusát (szállítói számla, vevői számla, előírás, stb). Az ügyfél megadása után az ügyfél rendezetlen számláit a számla/előírás mezőre kattintva felugró ablakból választhatjuk ki. Ebben az ablakban alapértelmezetten csak azon bizonylatok látszanak, melyeknél a fizetés nem egyezik meg a bizonylati értékkel. Itt kattintással választhatjuk ki a rögzíteni kívánt tételt. A bizonylati érték és az esetleges hátralék kiírásra kerül a megfelelő helyre. Az utalt összeg beviteli mezőbe kell megadni azt az összeget, amit elszámolni akarunk. A megjegyzés mezőbe alapértelmezetten számlaszám kerül megjelenítésre. A + gombbal vagy enterrel felvihetjük az adott tételt a bizonylatra. 

Amennyiben a pénztár menüpontot választottuk, a típusa lehet készpénzes értékesítés is. Ezt a típust kiválasztva a készpénzes értékesítési készletbizonylatokat lehet kiválasztani (GLOBAL, paramétereknél állítható érték). Ilyenkor az összes kiválasztott készletbizonylati érték egy tételként kerül rögzítésre a pénztárba. 


Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!