SB-Soft leírása

Tárgyi eszköz

A tárgyi eszköz modulba a bejövő számlákból kiválaszthatjuk a tárgyi eszközt. Azaz nem kell itt sem újra felvinni semmit pluszban ahogy már megszokhattuk.
A bejövő számlán lévő tétel felkerül a tárgyi eszköz kartonra így már csak az aktiválási dátumot és a leírási módot kell kiválasztani. A leírási módot a kódszótárba szabadon definiálhatjuk.

A tárgyi eszköz listába a következő gombokat találjuk. (balról jobbra)

+ gomb új tárgyi eszköz felvitele. A nyomtató gomb tárgyi eszköz kartont nyomtat. Mellette a tárgyi eszközre rakható címkét tudjuk kinyomtatni. A könnyebb azonosíthatóság miatt egy qr kód is nyomtatásra kerül. Kiválaszthatjuk, hogy A4-es címkéket használunk, vagy címkenyomtatót. E melletti nyomtató gombbal a tárgyi eszköz leltár nyomtatható ki.

A leltár tartalmazza az összes tárgyi eszközt leltári számmal, beszerzési aktiválási és kivezetési idővel valamint a bruttó értékével és az elszámolt értékcsökkenéssel.

A kapcsolódó adatoknál is találunk 4 gombot. (Balról jobbra)

Érték csökkenés elszámolás. Ezzel lehet értékcsökkenést elszámolni. Ha az adott évben már történt elszámolás hibaüzenetet kapunk. 

Bruttó értékváltozás. Ezzel lehet a tárgyi eszköz értékét növelni vagy negatív érték esetén csökkenteni. Itt az értékváltozás értékét kell megadni!.

Kivezetés. Ezzel a gombbal lehet a tárgyi eszközt végleg kivezetni. Ilyenkor a bruttó egyenleget 0 lesz.

Mellette található a törlés gomb. Minden változás folyamatosan van nyilvántartva így csak mindig a legutolsó változás törölhető a listába.

A kapcsolódó adatok a megszokott füles lapon helyezkedik el. A további fülek:

Tartozékok. Ide lehet felvinni a tárgyi eszköz különféle tartozékait.

Objektumok. A megszokott módon bármilyen adatot csatolhatunk, tölthetünk fel a tárgyi eszközhöz. (garanciajegy, etc) 


Kérdése van vagy demó hozzáférést szeretne?

Hívjon! +36 30 116 5425 Ha esetleg nem vagyok elérhető minden esetbe visszahívom!